Οροι Ενοικιασης

Διαβάστε τους όρους ενοικίασης της εταιρίας μας

ΠΑΡΑΔΟΣΗ – ΠΑΡΑΛΑΒΗ

 

Κατά την παραλαβή ο πελάτης θα πρέπει να έχει:

 • Έγκυρο δίπλωμα οδήγησης. Ελάχιστο όριο ηλικίας οδηγών είναι 23 χρόνια για τα μικρά αυτοκίνητα Α, B, C και η άδεια πρέπει να έχει εκδοθεί 1 χρόνο πριν. Για τα μεγάλα αυτοκίνητα, κατηγορία C, D, Automatic   κ.τ.λ  ο οδηγός πρέπει να είναι πάνω από 25 χρονών, και η άδεια πρέπει να έχει εκδοθεί 2 χρόνια πριν. Οι κάτοικοι ξένων χωρών θα πρέπει να φέρουν μαζί τους ευρωπαικό ή διεθνές δίπλωμα οδήγησης.
 • Ταυτότητα – Διαβατήριο
 • Πιστωτική ,χρεωστική κάρτα ή μετρητά για την πληρωμή. Η πληρωμή πρέπει να γίνεται πάντα κατά την έναρξη ενοικίασης του αυτοκινήτου. Η πιστωτική κάρτα είναι απαραίτητη επίσης για την χρησιμοποίησή της ως εγγύηση.

 

Kατά την παραλαβή ο πελάτης θα πρέπει επίσης:

Να ελέγξει το έντυπο ελέγχου παράδοσης αυτού ώστε να επιβεβαιώσει τυχόν υπάρχουσες φθορές. Το όχημα παραδίδεται γεμάτο με καύσιμο. Κατά την επιστροφή του οχήματος ελέγχεται η εξωτερική και η εσωτερική κατάσταση  του αυτοκινήτου από υπεύθυνο άτομο της εταιρείας, καθώς και η στάθμη καυσίμου η οποία θα πρέπει να είναι στο σημείο που βρισκόταν κατά την παραλαβή του οχήματος. Το όχημα παραδίδεται γεμάτο και πρέπει να επιστρέφεται  γεμάτο.   Σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο τα καύσιμα υπολείπονται, θα πρέπει να καταβάλετε  το αντίστοιχο ποσό καυσίμου, καθώς και 10,00 ευρώ επιπλέον,  για υπηρεσίες γεμίσματος.

 

⇒ Οι τύποι των αυτοκινήτων που εμφανίζονται στις φωτογραφίες είναι ενδεικτικοί. Σε ειδικές περιπτώσεις η εταιρεία μας έχει το δικαίωμα να αντικαταστήσει οποιονδήποτε τύπο αυτοκινήτου με άλλον της ίδιας κατηγορίας ή ανώτερης( χωρίς επιπλέον χρέωση).

 

Κατά την παράδοση/επιστροφή :

To  αυτοκίνητο θα πρέπει να παραδίδεται σε μας όπως το παραλάβατε. Σε περίπτωση που ένα όχημα επιστραφεί υπερβολικά ( ασυνήθιστα ) βρώμικο  θα πρέπει να επιβαρυνθείτε με το ποσό των 15,00 ευρώ για καθαρισμό του.

Επίσης σε περίπτωση που ένα όχημα επιστραφεί με λεκέδες που απαιτούν ειδικό καθαρισμό ( π.χ  τρίχωμα, άμμος ,υγρές ουσίες κ.λ.π) στα καθίσματα ,στο πάτωμα ή στο πορτ -παγκάζ, ο ενοικιαστής θα χρεωθεί για ειδικό καθαρισμό ( 60,00ευρώ).

Τέλος, σε περίπτωση οποιασδήποτε άλλης ζημιάς στο εσωτερικό του αυτοκινήτου που έγινε με υπαιτιότητα του ενοικιαστή , ( καμένα καθίσματα, φθορά σε ράδιο-cd και απώλεια αυτών, ευθύνεστε εσείς και χρεώνεστε ανάλογα.

 

ΠΡΟΣΘΕΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Όλοι οι επιπρόσθετοι οδηγοί πρέπει να έχουν τα ονόματά τους καταχωρημένα κατά την έναρξη ενοικίασης των αυτοκινήτων, έτσι ώστε να καλύπτονται από την σύμβαση μίσθωσης. Ο πρώτος πρόσθετος οδηγός είναι  ΔΩΡΕΑΝ .Ο δεύτερος πρόσθετος οδηγός χρεώνεται 3,50 ευρώ ημερησίως.

 

ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Ο ενοικιαστής είναι υποχρεωμένος να τηρήσει τους όρους και τις προυποθέσεις της σύμβασης ενοικίασης. Ο ενοικιαστής οφείλει να προσέχει το αυτοκίνητο για την μηχανική του κατάσταση(λάδι, νερό, λάστιχα).Σε περίπτωση που παρουσιαστεί κάποια ένδειξη που επηρεάζει  την χρήση του οχήματος παρακαλείστε να ενημερώσετε την εταιρεία μας άμεσα.

 

ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ

Κρατήσεις με λιγότερες από τρεις ημέρες έχουν περιορισμό χιλιομέτρων (150 χλμ /ημέρα). Επιπλέον χιλιόμετρα χρεώνονται με 0,30 /χλμ.

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Σας επιτρέπουμε κατόπιν αιτήματος την μεταφορά του κατοικίδιού σας στο ενοικιαζόμενο όχημα, χωρίς  επιπλέον χρέωση ,με βασική προυπόθεση  ότι το κατοικίδιό σας θα φυλάσσεται σε ειδικό κλουβί ή ειδικό κιβώτιο. Για λόγους υγιεινής το όχημα πρέπει να επιστραφεί στην αρχική του κατάσταση και στην περίπτωση που χρειαστεί βιολογικός καθαρισμός θα επιβαρυνθείτε με το ποσό των 60,00ευρω.

 

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ

Eλάχιστη περίοδος   ενοικίασης είναι η μία ημέρα ( 24 ώρες ) από τον χρόνο που γράφεται στο συμβόλαιο. Στις περιπτώσεις που επιθυμείτε να παρατείνετε την ενοικίαση του οχήματος για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από την αρχική συμφωνία, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μας 48 ώρες πριν την λήξη της ενοικίασης, ώστε να ανανεωθεί η σύμβασή σας, εφόσον αυτό είναι εφικτό.

Σε περίπτωση επιστροφής του οχήματος σε χρόνο μικρότερο από τη συμφωνηθέντα, η διαφορά  παραμένει προς όφελος της εταιρείας.

Καθυστέρηση μεγαλύτερη των 2 ωρών και μέχρι 6 ώρες χρεώνεται με το 50% της ημερήσιας χρέωσης.  Άνω των 6 ωρών καθυστέρηση χρεώνεται το 100% της ημερήσιας χρέωσης.

 

ΒΛΑΒΗ-ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Σε περίπτωση βλάβης ή τεχνικού προβλήματος, παρακαλούμε καλέστε την εταιρεία μας. Θα  στείλουμε έναν μηχανικό για να αξιολογήσουμε το πρόβλημα το συντομότερο δυνατό. Εάν η βλάβη δεν μπορεί  να αντιμετωπιστεί άμεσα θα σας αντικαταστήσουμε το όχημα. Εάν διαπιστώσουμε ότι το τεχνικό ζήτημα προέκυψε από κατάχρηση ή μη τήρηση των όρων και προυποθέσεων, έχουμε το δικαίωμα να παραλάβουμε πίσω το όχημα, χωρίς αντικατάσταση.

 

ΕΚΝΟΜΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

Σε κάθε έκνομη ενέργεια ή τροχαία παράβαση που επισύρει πρόστιμα, αποκλειστικά υπεύθυνος για την οικονομική ή άλλη διοικητική τακτοποίηση είστε εσείς. Η εταιρεία  μας θα σας ενημερώσει που μπορείτε να πληρώσετε το πρόστιμό σας.

Σε περίπτωση που δεν καταβληθεί από εσάς και χρειαστεί μεσολάβηση της εταιρείας μας για την πληρωμή του, θα υπάρξει επιβάρυνση 25,00ευρώ πέρα από το κόστος παράβασης.(Έξοδα διαχείρισης παραβάσεων).Το ποσό της συνολικής χρέωσης που θα προκύψει θα τραβηχτεί από την πιστωτική κάρτα σας.

 

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ

Σε περίπτωση αφαίρεσης πινακίδων, ο ενοικιαστής θα χρεωθεί για την ενοικίαση ,έως την παραλαβή των πινακίδων κυκλοφορίας από την αρμόδια υπηρεσία.

 

ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ

Σε περίπτωση ατυχήματος:

 • Επικοινωνήστε με την εταιρεία μας αμέσως.
 • Επικοινωνήστε με την πλησιέστερη τροχαία
 • Επικοινωνήστε με τον ασφαλιστή του αυτοκινήτου.
 • Βγάλτε όσες περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε.
 • Πάρτε ονόματα, διευθύνσεις και τηλέφωνα των εμπλεκόμενων στο ατύχημα.
 • Κρατήστε αντίγραφα όλων των σχετικών εγγράφων που θα σας ζητηθεί να συμπληρώσετε ( αυτό θα χρειαστεί στην περίπτωση που θα χρειαστεί να κάνετε αξίωση ).
 • Μην μετακινείτε το αυτοκίνητο ,πριν καταφθάσει στον τόπο του ατυχήματος η τροχαία και ο αντιπρόσωπος της ασφαλιστικής εταιρίας.

 

 

⇒ Η εταιρεία μας δεν είναι υπεύθυνη αν το όχημα κλαπεί ή /και χαθεί ή για την απώλεια προσωπικών αντικειμένων που βρισκόταν στο αυτοκίνητο. Σε αυτή  την περίπτωση απαιτείται μία αστυνομική αναφορά την οποία πρέπει να μας παρουσιάσετε.

Συνεργαζόμενες Εταιρίες

  Sorry, no posts matched your criteria.